This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

home · weblog · teksten · toneel · muziek · archief · mail
27.4.04
Merchandising
Denkend over mogelijke spinoffs voor de vrienden van Studio 100, vroeg ik me af waarom er niet meer merchandising voorhanden is. Mag ik meteen een patent nemen op volgende uitvindingen:
- Plopcorn™
- de Big & Betsy-burger™
- SpringVeren™ (schokdempers) (standaard op een Ford K3™)
24.4.04
Boerentoren
tom lanoye

waarom vertoef ik PLOMP
verloren hoekig in uw
RANKE SCHADuw kant
uw broderie van steen
— als toren u TE MIN
als MINNAAR u te jong

verleent DESALNIETTEMIN
niet net het logge aan
de sier van schoonheid
zin en is het lompe soms
niet tot BEWOND’REN van
verfijning meest geschikt

zijn niet ZODOENDE u en
ik — dat stomp geboren
vierkant van gewin die
STROEVE boer verstomd
door uw verschijning — toch
tot ELKANDER voorbeschikt

aanvaardt mij NEEMT mij
ziet mij STAAN begint met
mij zo dag zo nacht uw
PRACHT van voor af aan oh
kijkt dan HOUDT van mij
bezwijkt HOUDT u niet in
:: liefdesgedicht van Tom Lanoye voor ABC2004
:: de stadsgedichten van Tom Lanoye
23.4.04
Nieuws vanop Planeet Freya
Naar een buurgemeente moeten rijden om geld af te halen, dat is geen uitzondering. In 66 Vlaamse fusiegemeenten kan je enkel via een selfbank aan je geld. "Dit slaat nergens op", zegt Freya Van den Bossche. "Iedereen moet binnen een aanvaardbare afstand aan zijn eigen geld kunnen. Als de banken hier zelf geen werk van maken, moeten we dit wettelijk regelen."
Aldus minister van Consumentenzaken Van den Bossche op de website van SP-A. Misschien een kleine suggestie: misschien kan de minister er ook voor zorgen dat er ook minstens één nachtwinkel, pizzatent, chinees restaurant, bakker, slager, postkantoor, gazettenwinkel, kapper, café, enz. enz. per dorp is? Dat zijn toch ook allemaal basisrechten, me dunkt.
22.4.04
De idioot
En toen hij na een dag hard labeuren thuiskwam, ontdekte hij dat hij 's ochtends zijn boxershort binnenstebuiten en achterstevoren had aangetrokken. Hij begreep meteen waarom hij zich al de hele dag ongemakkelijk had gevoeld.
Mijnheer Sjamaan
mijnheer sjamaan - koen peetersVriend Koen Peeters heeft een nieuw boek uit dat van Mark Reynebeau vandaag in De Standaard 3 sterren (van de 4) krijgt. Het heet "Mijnheer Sjamaan" en je kan het nu bij Proxis kopen voor 15 luttele euri. Dat Peeters de wereld van het sjamanisme en het charlatanisme exploreert hoeft niet te verwonderen. Trouwe UDN-lezers konden al in juni 2002 genieten van de voorpublicatie van een serie korte stukjes onder de titel "Subject: Handleeskunde". Hier nog eens links naar alle stukjes uit die reeks:

(#1), (#2), (#3), (#4), (#5), (#6), (#7), (#8), (#9).
21.4.04
Blokquote
[21/04/2004] - Vlaams Blok verlaat zaal

Het was voor de aandachtige luisteraar duidelijk van het begin van de zitting. Op elk juridisch punt, zelf het meest onbelangrijkste, gaven de rechters het Vlaams Blok ongelijk, met de nodige kronkelredeneringen. Het gaat hier over lieden die het duidelijk niet begrepen hebben op onze politieke partij. Of wilden zij gewoon het regime een plezier doen?

De aanwezige leden van het Vlaams Blok konden op de duur niet meer aanhoren hoe een karikatuur werd gemaakt van hun partij. Op een bepaald ogenblik verlieten ze dan ook allemaal de zittingszaal. De pers stroomde mee buiten en Frank Vanhecke gaf een geïmproviseerde persconferentie.

Zijn woorden waren duidelijk en welgekozen. Hij gaf toe dat het Vlaams Blok inderdaad één ernstige fout heeft begaan: “ We hebben lang geloofd dat dit land een rechtstaat is. Dit is niet zozeer een nederlaag voor het Vlaams Blok, maar wel voor de vrije meningsuiting en de democratie. Wij roepen de Vlaamse kiezers op om hier op 13 juni een krachtdadig antwoord op te geven”.

Bijna twee uur nadat de partijkopstukken de zaal verlieten, sprak de rechter een veroordeling uit. Een zware slag voor de democratie in Vlaanderen.
En ik die dacht dat de veroordeling door het Hof van Beroep in Gent ging over drie VZW's (o.a. de Vlaams-Nationale Omroep Stichting) en niet over het Vlaams Blok zelf? Een welgemeende Fuck You toegewenst.
Ondertussen #23
- Verplancke, waar vind ik keukenrol?
- Ah chef, da's eenvoudig, in de rayon bij het water.
- Maar enfin, Verplancke, wat is daar nu eenvoudig aan?
- Tja, opperhoofd mijn, da's nu eenmaal de Colruyt hè.
- En ik zoek me nu al een half uur suf naar confituur, weet ge die toevallig staan?
- Boven de diepvriespizza's, als ik me niet vergis, beste baas.
- Natuurlijk! Dat ik daar zelf niet op kom! Terzijde, Verplancke!
- Euh?
- Zoudt ge uw karretje een beetje uit de weg willen zetten zodat de mensen kunnen passeren?

:: Suffie's Superweek
20.4.04
Overigens
Mooie datum vandaag, vindt u niet? 20-04-2004
Terzijde
Mag ik overigens ook nog wijzen op het feit dat het redelijk impressionant zingen is met een orkest van zo'n 60 uitstekende muzikanten in je nek? En dat ik nu de godganse dag "The Lady is a Tramp" in mijn hoofd loop te zingen? U bent uiteraard van harte welkom om Kirsten Cools en - in iets mindere mate - mezelf als solisten aan de slag te zien met de vrij indrukwekkende Concertband Boutersem op vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei aanstaande in CC De Borre in Bierbeek bij Leuven.
En nu even ernstig
Oh kijk, De Standaard bezigt ook een weblog (lezen we bij Karma). Het oogt allemaal een beetje druk - wellicht zijn ze nog niet gewend aan een niet-tabloid-formaat ? - en we missen ook nog een blogrol met het favoriete leesvoer van de redacteurs met dienst, maar een xml-feed is er gelukkig meteen. Toch maar even in het oog houden.

:: En nu even ernstig, het weblog van "De Standaard"
15.4.04
Geen zin
Het zal wel voorjaarsmoeheid zijn. Het gevecht met het Heermoes dat weer is begonnen, de tuin die dringend onderhanden genomen dient, nog heel wat klusjes in huis die op aanpakken wachten. Ik heb geen meningen meer vandaag, niet over de olympische droom van Bart Somers (een droom die de volgende verkiezingen toch niet overleeft), niet over de perfide arrogantie van Sharon en de dwaasheid van Bush die de bezettingspolitiek en het staatsterrorisme van Israel blijft steunen, niet over de idiotie van de zoveelste zelfmoordterrorist of fundi in het Midden-Oosten. Niet over het religieuze sadisme van Mel Gibson, het vendelzwaaien van alweer zo'n Vlaamse onnozelaar tijdens Parijs-Roubaix, niet over de ergerlijke salonfähigkeit van het Vlaams Blok. Geen e-blabla over e-mama's en -papa's, geen gekakel over superboetes en aanvliegroutes. Stilte. Stilte. Stilte.
12.4.04
Passie
De Paasdagen zijn weer voorbijgevlogen. Ik heb naar goede gewoonte zowel de Johannes- als de Mattheuspassie van Bach volledig beluisterd (beide in de versies van John Eliot Gardiner en the English Baroque Soloists) en gisteren ook nog eens de Passio Domini Nostri Jesu Christi Secundum Joannem van Arvo Pärt (soundbyte hier). De cd van het Hilliard Ensemble dateert al van 1992 maar is tijdloos mooi. Pärts eenvoud doet Bach op een dramaqueen lijken.
9.4.04
Bernard Superstar
Is it a bird? Is it a plane? No, it's PseudoBernard! LOL
Note to self
tenebrae factae sunt - haydn

Moet eraan denken vandaag kruisen te vermijden. Ik ben nu bijna 33,5 jaar oud, mijn initialen zijn nu eenmaal JC en het is per slot van rekening Goede Vrijdag.
7.4.04
Enaa mqatreg naa l-Ruumaayey
Its alleged anti-semitism isn't the only problem with Mel Gibson's The Passion of the Christ. There's also the small matter of it being in Aramaic. To help enrich your enjoyment, here is a handy glossary of useful terms
:: The Guardian - What's popcorn in Aramaic? (via)
6.4.04
Magic of Musical
Je eigen naam op een grote affiche zien staan, het is weer eens wat anders...

je naam op een affiche, het is weer eens wat anders. Klik voor groter

:: Concertband Boutersem - Affiche "Magic Of Musical" (pdf)
Muziek van het moment
De vier nieuwste aanwinsten in mijn cd-collectie zijn de moeite waard:

gabriel rios - ghost boy laïs - douce victime
flip kowlier - in de fik josh ritter - hello starling

De respectievelijke websites: Gabriel Rios | Laïs | Flip Kowlier | Josh Ritter
4.4.04
Meeting Bernard
bernardJawel, ik had hem dadelijk herkend toen ik na de voorstelling in de foyer kwam. Het kwam waarschijnlijk door de "I BE-Blogs"-t-shirt waarop op de rugzijde zijn favoriete blogs vermeld waren. Enthousiast zwaaide hij me naar zich en zijn partner toe. Hoe is Bernard? Hij is zoals ik hem in mijn hoofd al een beetje had voorgesteld: een zeer energieke prille vijftiger met een zeer goed gevoel voor humor. Een bulderlach ook. En een scherpe geest die in een spanne van enkele seconden de meest gevarieerde topics aansnijdt, klaarmaakt, opeet en afdroogt. Als u begrijpt wat ik bedoel. Het is zoals iemand op een ander blog (ik weet niet meer welk) schreef: er zit een Bernard in ieder van ons. Hij verklapte me trouwens... nee, dat ga ik niet aan uw neus hangen. Daarvoor ontmoet u hem zelf maar eens.
3.4.04 2.4.04
Première
vtk speelt 'alles voor de kunst'Zoals gisteren op RTV aangekondigd in een kort item, gaat "Alles voor de kunst" (aka "Bullets over Broadway" van Woody Allen) vanavond in première. Na een eerder moeizaam repetitieproces van zeggen en schrijven een goeie tien weken is het een uiterst geestige en wervelende voorstelling geworden. Voor de last-minute-twijfelaars onder u: er zijn nog plaatsen voor de voorstelling van morgen, zondagnamiddag, volgende week vrijdag en zaterdag. Bel 015 43 01 37 voor kaarten.
Aprilvis #2?
Nog in Het Laatste Nieuws:
Alle weblogs in één klik
Binnenkort komt er MSN Blogspot, een nieuwe zoekmachine van Microsoft. Het is de eerste zoekmachine speciaal voor weblogs. Een weblog is een website waarop je zelf je eigen ding kan doen, zoals een dagboek of een forum bijhouden.

De dienst zal niet alle weblogs in haar database opnemen, maar enkel die pagina’s die ook nuttige informatie hebben. Nogal vaak zijn weblogs immers sites waar de informatie en commentaar persoonlijk gekleurd is.

"We kijken naar geloofwaardigheid en populariteit om mensen aan de informatie te helpen waar ze naar op zoek zijn", zegt Karen Redetzki, productmanager bij MSN. "Bepaalde weblogs zijn niet relevant voor mensen. Deze zullen we nooit opnemen in de index."
Kijk, daar moet ik nu eens hartelijk om lachen!
UDN "beleidsmaker"
Volgens De Morgen (ik weet het, in Vlaams-Nationale kringen een verdachte bron) zou Philip Dewinter in een interview met Het Laatste Nieuws nu eisen dat de "door Napoleon gestolen Rubens-schilderijen" gerepatrieerd worden. De door België in Afrika geroofde kunst moet zeker niet als tegenprestatie worden teruggegeven want "Je kunt zo'n paar Afrikaanse maskers toch niet vergelijken met een écht kunstwerk zoals Rubens". Dat is zowaar een verwijzing naar deze post over het Rubens-jaar. Laten we het maar op een aprilvis houden, nee?
© 2000-2007 Joeri Cornille
Design : Book of Styles · random headers : karma · hosting : middernacht · Powered by Blogger · comments by HaloScan